Ušetřete čas, energii, i peníze použitím pomalého hrnce!

Možná jste už o něm něco letmo zaslechli, protože v posledních asi dvou letech, zažívá tento hrnec velkou renesanci v oblasti takzvaného zdravého vaření. Nemusejí se ho obávat ani ti z vás, kteří vyznáváte klasický způsob stravování. Je třeba zdůraznit, že nachází čím dál více příznivců i v Čechách.
S tímto výrobkem přišli na trh Američané už téměř před čtyřiceti lety, jako s ideálním řešením úspory elektrické energie v domácnostech. Příprava pokrmu v něm trvá od čtyř do deseti hodin při teplotě pokrmu kolem 95 stupňů Celsia, dle druhu vložených ingrediencí.
toskánská kuchyně

Velkou výhodou tohoto způsobu vaření je to, že například ráno do hrnce vložíte zvolené potraviny, dochutíte je, nastavíte na spínači čas ukončení a můžete si večer, po příchodu z práce pochutnat skvělé, ještě horké večeři, protože pokrm je neustále přihříván.
Nemějte žádné obavy, že by se pokrm mohl připálit. Protože se z něj neodpařuje voda, jídlo je naopak velmi šťavnaté a zachová si tak i cenné vitamíny.
bramborová polévka
Lidé, kteří dbají na zdravý způsob stravování, ocení i to, že do hrnce není nutné přidávat tuk. Vystačí si totiž s tukem, který je obsažen ve vložených potravinách, a pokud žádný neobsahují, hospodaří pouze s odpařenou vodou. Lze v něm bez problémů připravovat polévky, omáčky, dušenou zeleninu, guláše žemlovky, nákypy a další pokrmy, které samozřejmě můžete jakkoli během vaření zahušťovat a dochucovat.
Na trhu najdete i hrnce, které mají samostatně odnímatelnou nádobu, takže ji lze použít i pro vaření na přímém ohni, či ji postavit přímo na stůl, jako servírovací nádobu.
Za zmínku stojí i příjemné zjištění, že příkon těchto hrnců je pouze kolem 250W, takže se dá říci, že kromě výše zmiňovaných vlastností, šetří nejenom váš čas, peníze, ale i energii.

NENÍ NA ČASE POOHLÉDNOUT SE PO TAKOVÉM POMOCNÍKOVI?